Een weekend naar IJsland

Vakantiehuisje IJslandHeb je plannen voor een weekend IJsland? Dan zijn er volop mogelijkheden! Maar bedenk ook dat je met beperkingen te maken hebt. IJsland is namelijk een groot land dat niet in drie dagen te bekijken is. Op deze pagina geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagd weekendje IJsland. We geven tips of verwijzingen naar andere handige pagina’s van deze website. Wil je direct verschillende reizen bekijken? Ga dan naar onze pagina met aanbieders.

Weekendje IJsland? Bekijk het aanbod van Tui!

Korte vlucht

IJsland lijkt een heel ver land, maar je bent er in slechts 3 uur. Deze korte vlucht maakt het mogelijk om te kiezen voor een weekendje IJsland. Ben je eenmaal uit het vliegtuig gestapt dan zul je al snel merken dat je in een compleet andere wereld bent beland. IJsland is een lang van ongerepte natuur, lavavelden, reusachtige watervallen en indrukwekkende gletsjers. Maar ook op het gebied van cultuur is er volop te beleven.

Weekendje IJsland 3 of 4 dagen

Heb je 3 of 4 dagen voor je weekendje IJsland? Kies dan voor een hotel in Reykjavík. De hoofdstad van IJsland ligt op slechts drie kwartier rijden van het vliegveld. In Reykjavík zijn volop bezienswaardigheden, musea en restaurants voor een geslaagd weekendje IJsland. Zo mag een bezoekje aan de beroemde Hallgrims-kerk absoluut niet ontbreken. Maar ook Kolaportid, het Reykjavík Art Museum en de vissershaven zijn absoluut de moeite waard. Voor de liefhebbers van wellness is een bezoekje aan de Blue Lagoon een aanrader. De Blue Lagoon is een prachtig blauw meer dat gevuld wordt met warm water uit 1800 meter diep liggende bronnen. Op de bodem van het natuurlijk aangelegde zwembad ligt een witte substantie. Hieraan wordt een heilzame werking toegekend.

Rondreis IJsland 5 dagen

Heb je de mogelijkheid om 2 dagen extra aan je weekendje IJsland te plakken dan is dit een absolute aanrader. Je hebt dan meer ruimte om de ongerepte natuur van IJsland te ontdekken. Veel reisaanbieders hebben autorondreizen samengesteld die je in 5 dagen kunt doen. Deze rondreizen beperken zich met name tot het westen en zuiden van IJsland. Vooral de bezienswaardigheden in de zogenaamde Gouden Cirkel zijn dan de moeite waard. Dit zijn toeristische trekpleisters die binnen 1 dagen gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Reykjavík. Lees meer over deze reizen op onze pagina met meer informatie over IJsland rondreizen in 5 dagen.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders