Rondreis IJsland 8 dagen

Snæfellsnes landschapVeel toeristen die op vakantie naar IJsland gaan kiezen een rondreis van 8 dagen. In ruim een week kun je een groot deel van het eiland bekijken. Het westen, zuiden en oosten van IJsland kun je prima bekijken tijdens een rondreis IJsland van 8 dagen. Op deze pagina vind je handige adviezen voor het kiezen van dit type reis.

 

Bekijk de aanbiedingen naar IJsland van BBI Travel!

Rondreis 8 dagen – tips

  • Wil je een ontspannen verblijf op IJsland? Kies er dan voor om elke dag één hoogtepunt te bezoeken en gebruik één dag om uit te rusten, zonder de verplichting iets te moeten bezoeken. De rustdag kun je het beste plannen in Reykjavík. Mocht je namelijk toch zin hebben om iets te ondernemen dan zijn er in Reykjavík voldoende mogelijkheden en op een afgelegen plek is dat wat lastiger.
  • Na aankomst op vliegveld Keflavík kun je het beste meteen een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (meer tips over het huren van een auto). Heerlijk ontspannen in natuurlijk warm water. Kijk op de pagina over de Blue Lagoon voor meer informatie.
  • In de zogenaamde Gouden Driehoek bevinden zich verschillende bezienswaardigheden die je binnen 1 dag kunt bereiken vanuit Reykjavík. Dit zijn de beroemde geisers Strokkur en Geysir, de Gullfoss waterval en Nationaal Park Thingvellir. Eén of twee overnachtingen in Reykjavík is dan een goede keuze.
  • Iets meer in het binnenland, richting het oosten, kun je ook twee prachtige watervallen bezoeken: Seljalandsfoss en Skógafoss. Beide watervallen liggen vlak langs de ringweg en zijn bijna niet te missen.
  • Tijdens je autorit van West-IJsland naar Oost-IJsland kom je langs, Dyrholaey, het meest zuidelijkste puntje van IJsland. Hier kun je papegaaiduikers bewonderen en een wandeling maken over zwarte stranden.
  • Wandelliefhebbers komen in het Nationaal Park Skaftafell volop aan hun trekken. Je kunt hier mooie routes lopen van 1,5 tot wel 10 uur. In het Nationaal Park Skaftafell vind je één van de weinige bossen op IJsland, prachtige watervallen en warmwaterbronnen.
  • boottocht amfibievoertuig JökulsárlónOok een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsárlón mag niet ontbreken tijdens je rondreis IJsland in 8 dagen. De reusachtige gletsjer Breidamerkurjökull mondt hier uit in een meer. Hierdoor drijven ijsschotsen, maar ook reusachtige ijsbergen rond in dit meer. Je kunt een boottocht maken in een amfibievoertuig. Een absoluut hoogtepunt.
  • Ga je in 8 dagen IJsland bekijken dan kun je ook nog overwegen om in het westen het grootste schiereiland van IJsland, Snæfellsnes te bezoeken. Midden op dit schiereiland ligt de stratovulkaan Snæfellsjökull. Het schiereiland Snæfellsnes wordt ook wel mini-IJsland genoemd. Zo’n beetje alle soorten landschappen van IJsland zijn ook te vinden op dit schiereiland, zoals zwarte stranden, lavavelden, kliffen, basaltformaties, watervallen, gletsjers en warmwaterbronnen.

Kies je voor een rondreis op IJsland van 8 dagen, dan adviseren wij om 7 van bovengenoemde hoogtepunten van IJsland te bezoeken met één rustdag. Als je meer wilt zien dan is het beter om een langere periode te gaan, bijvoorbeeld 10 of 14 dagen.

Aanbieders rondreis IJsland 8 dagen

Hieronder een aantal suggesties voor een rondreis IJsland in 8 dagen. Klik op onderstaande links om naar de aanbieder te gaan met meer informatie.

Andere IJslandreis boeken? Bekijk de reisaanbieders!

Bekijk aanbieders