Rondreis IJsland 8 dagen

Snæfellsnes landschapVeel toeristen die kiezen voor een rondreis, vertoeven 8 dagen op IJsland. In ruim een week kun je een groot deel van het eiland bekijken. Met name het westen, zuiden en oosten van IJsland is bij een rondreis IJsland 8 dagen populair bij toeristen. Heb je plannen om een rondreis IJsland in 8 dagen te gaan ondernemen, lees dan vooral verder. We geven handige informatie over bezienswaardigheden die je het beste kunt bezoeken. Ook hebben we de beste reisaanbiedingen voor je uitgekozen.

Vraag een gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij VakantieXperts

Reisadvies aanvragen

Tips rondreis IJsland 8 dagen

  • Wil je een ontspannen vakantie op IJsland? Kies er dan voor om elke dag een hoogtepunt te bezoeken en kies 1 dag om uit te rusten, zonder de verplichting iets te moeten bezoeken op IJsland. De rustdag kun je het beste houden in Reykjavík. Mocht je toch zin hebben om iets te ondernemen dan zijn er in Reykjavík voldoende mogelijkheden iets te doen. Op een afgelegen plek is dat wat lastiger.
  • Bij aankomst op vliegveld Keflavík kun je het beste kiezen voor een bezoek aan de Blue Lagoon (meer tips over het huren van een auto). Heerlijk ontspannen in natuurlijk warm water. Kijk op de pagina over de Blue Lagoon voor meer informatie.
  • In de zogenaamde Gouden Driehoek concentreren zich verschillende bezienswaardigheden die je binnen 1 dag kunt bereiken vanuit Reykjavík. Dit zijn de beroemde geisers Strokkur en Geysir, de Gullfoss waterval en Nationaal Park Thingvellir. Eén of twee overnachtingen in Reykjavík is dan een goede keuze.
  • Iets meer in het binnenland, richting het oosten, kun je ook twee prachtige watervallen bezoeken: Seljalandsfoss en Skógafoss. Beide watervallen liggen vlak langs de ringweg en zijn bijna niet te missen.
  • Tijdens je autorit van West-IJsland naar Oost-IJsland kom je langs, Dyrholaey, het meest zuidelijkste puntje van IJsland. Hier kun je papegaaiduikers bewonderen en een wandeling maken over zwarte stranden.
  • Wandelliefhebbers komen in het Nationaal Park Skaftafell volop aan hun trekken. Je kunt hier mooie routes lopen van 1,5 tot wel 10 uur. In het Nationaal Park Skaftafell vind je één van de weinige bossen op IJsland, prachtige watervallen en warmwaterbronnen.
  • boottocht amfibievoertuig JökulsárlónOok een bezoek aan het gletsjermeer Jökulsárlón mag niet ontbreken tijdens je rondreis IJsland in 8 dagen. De reusachtige gletsjer Breidamerkurjökull mondt hier uit in een meer. Hierdoor drijven ijsschotsen, maar ook reusachtige ijsbergen rond in dit meer. Je kunt een boottocht maken in een amfibievoertuig. Een absoluut hoogtepunt.
  • Ga je IJsland rondreizen in 8 dagen dan kun je ook nog overwegen om in het westen het grootste schiereiland van IJsland, Snæfellsnes te bezoeken. Midden op dit schiereiland ligt de stratovulkaan Snæfellsjökull. Het schiereiland Snæfellsnes wordt ook wel mini-IJsland genoemd. Zo’n beetje alle soorten landschappen van IJsland zijn ook te vinden op dit schiereiland, zoals zwarte stranden, lavavelden, kliffen, basaltformaties, watervallen, gletsjers en warmwaterbronnen.

Kies je voor een rondreis IJsland 8 dagen, dan adviseren wij om  7 van bovengenoemde hoogtepunten van IJsland te bezoeken. Een complete rondreis op IJsland is in 8 dagen niet mogelijk. Kies dan minimaal voor een rondreis in 10 dagen.

Aanbieders rondreis IJsland 8 dagen

Wij hebben de beste aanbiedingen voor een rondreis IJsland in 8 dagen voor je geselecteerd. Klik op onderstaande links om naar de aanbieder te gaan met meer informatie over de rondreis in 8 dagen.

Andere IJslandreis boeken? Bekijk de reisaanbieders!

Bekijk aanbieders