Selfoss bezoeken

hangbrug selfossSelfoss is in IJsland, na Reykjavík en Akureyri, één van de grootste plaatsen. Er wonen in Selfoss ongeveer 6.000 mensen. Selfoss ligt aan de rivier Ölfusá. In Selfoss zijn verschillende winkels te vinden, supermarkten, restaurants en een bibliotheek. Selfoss heeft ook mooie hotels, een bioscoop en een zwembad. Het is een ideale plek voor toeristen om te overnachten.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Geschiedenis Selfoss

Het woord Selfoss betekent ‘zeehond waterval’. Een waterval is niet te vinden in Selfoss. Wel werden er vroeger veel zeehonden geschoten. Echter blijft het altijd een beetje een raadsel waar de naam Selfoss vandaan komt.

Begin 1900 woonden er nog maar 40 mensen in Selfoss. Tegenwoordig is Selfoss uitgegroeid tot één van de grootste plaatsen in IJsland dat niet aan zee ligt. De hangbrug over de rivier Ölfusá die in 1891 werd gebouwd heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Selfoss. Deze hangbrug stortte in 1944 in, maar werd in 1945 weer herbouwd. Het is de verwachting dat Selfoss in de toekomst steeds verder zal gaan groeien en een belangrijke plaats gaat worden in IJsland.

Bezienswaardigheden Selfoss

Selfoss is een geliefde plaats in IJsland bij veel toeristen. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten. Er staan verschillende luxe hotels, maar je kunt er ook eenvoudige overnachtingen boeken. In Selfoss zijn ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is het een aanrader om de kerk aan de rivier Ölfusá te bezoeken. Ook de hangbrug uit 1945 over de rivier Ölfusá is een toeristische en fotogenieke trekpleister.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders