Blue Lagoon IJsland

Wanneer je op IJsland met het vliegtuig bent geland op Keflavik, is een bezoek aan de Blue Lagoon een aanrader. Tijdens de autorit van vliegveld Keflavik naar Reykjavik (veel IJsland toeristen huren op vliegveld Keflavik een auto) is de Blue Lagoon een aangename tussenstop. The Blue Lagoon is een prachtig blauw zwembad en biedt een complete spa en wellness-ervaring. Bekijk hieronder een korte video die we gemaakt hebben van de Blue Lagoon.

Bekijk de aanbiedingen naar IJsland van BBI Travel!

youtube video wwsqqFnD4oY

Wat is de Blue Lagoon op IJsland

The Blue Lagoon is een meer dat is aangelegd in een lavaveld dat wordt gevuld met warm water uit de Svartsengi warmwater- en krachtcentrale. Het water is extreem zout (12,5%) en komt uit 1800 meter diepe bronnen en heeft een temperatuur van 70 graden. Op de bodem van het meer bevindt zich een witte afzetting. Dit bestaat uit mineralen, blauwwier en silicum/kiezel. Aan deze afzetting wordt een heilzame werking toegekend. Vooral mensen met huidproblemen, psoriasispatiënten, hebben er veel baat bij. Maar ook voor mensen zonder huidproblemen is het een heel fijn meer om in te baden.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

blue lagoon zwembad ijsland

Douchen

Typisch gebruikelijk in zwembaden op IJsland, zoals de Blue Lagoon,  is dat je zonder zwemkleding gaat douchen in een openbare douche. Dat kan voor sommige mensen even wennen zijn, maar hygiëne is op IJsland erg belangrijk.

Kosten en openingstijden Blue Lagoon IJsland

Een bezoek aan de Blue Lagoon is prijzig, vanaf €35 per persoon, maar zeker een aanrader. Kijk voor actuele prijsinformatie, arrangementen en openingstijden op de website van The Blue Lagoon.