Nationale Parken IJsland

Op IJsland zijn verschillende nationale parken te vinden. De drie belangrijkste zijn: Vatnajökull National Park (ook wel Nationaal Park Skaftafell), Thingvellir National Park en Snaefellsjökull National Park. Ben je van plan om op vakantie te gaan naar IJsland, dan zijn deze nationale parken absoluut de moeite waard om te bezoeken.

vatnajökul gletsjerVatnajökull National Park

Het Vatnajökull National Park kenmerkt zich door één van de grootste gletsjers van Europa de Vatnajökull die op sommige plekken meer dan 900 meter dik is. In het park kun je verschillende gletsjertongen bewonderen en er is veel vulkanische activiteit. De bekende vulkaan de Bárdarbunga ligt ook in dit nationaal park. Voorheen werd het Vatnajökull Nationaal Park het Nationaal Park Skaftafell genoemd.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Thingvellir National Park

Het Thingvellir National Park is IJslands trots. Een belangrijk deel van de historie van IJsland is terug te vinden in dit nationaal park. Rond het jaar 1000 ontstond hier de democratie van IJsland. Daarnaast is Thingvellir een geologisch wonder. Het ligt precies op de Midden-Atlantische rug en je ziet hier letterlijk het Europese en Amerikaanse aardcontinent liggen.

schildvulkaanSnaefellsjökull National Park

Het Snaefellsjökull National Park ligt op een schiereiland even boven Reykjavík. Het park kenmerkt zich door de beroemde stratovulkaan de Snaefellsjökull. Bij goed weer is deze vulkaan vanaf Reykjavík te zien. Snaefellsjökull National Park is erg geliefd bij toeristen. In de zomermaanden kan het er vrij druk zijn.

Ligging Nationale Parken IJsland