IJsland met kinderen

seljalandsfoss watervalOp vakantie naar IJsland met kinderen is heel goed mogelijk. Je moet echter wel met een paar dingen rekening houden. IJsland is niet een alledaags land en je zult daarom je activiteiten ook moeten proberen af te stemmen op je kinderen. Op deze pagina geven we een aantal handige tips. Zo word je reis naar IJsland ook voor je kinderen een onvergetelijke ervaring!

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Leeftijd van de kinderen

Hoe je vakantie gaat houden op IJsland is natuurlijk in eerste instantie afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Wanneer je kinderen erg klein zijn (tot 1 jaar) kun je ze nog vrij eenvoudig meenemen. Voor veel bezienswaardigheden op IJsland moet je vaak een stukje lopen. Het terrein is vaak erg grillig en een draagzak voor je kind is dan een uitkomst. Zo kun je je kind veilig en gemakkelijk meenemen. Houd er ook rekening mee dat je niet overal gemakkelijk met een kinderwagen kunt komen. In de stad of een dorp is rijden met een kinderwagen vaak prima te doen, maar in het ruige binnenland is dat een stuk minder eenvoudig. Je hebt dan minimaal een stevige buggy met goede banden nodig. Lees goed de voorwaarden van je vliegtuigmaatschappij of je een buggy mee mag nemen.

Wanneer je kinderen wat ouder zijn dan is het vooral belangrijk om de activiteiten af te stemmen op je kinderen. Lange dagen in een auto door het binnenland rijden is dan niet aan te raden. Wij raden in dat geval aan om de hoogtepunten in de Golden Circle te bezoeken. Deze bezienswaardigheden zijn binnen een dag vanuit Reykjavik te bereiken. Verder is het erg leuk om met kinderen de Blue Lagoon te bezoeken of één van de vele warmwaterbronnen op IJsland. Maak je reis op IJsland met kinderen vooral niet te lang. Kies bijvoorbeeld voor een vijf, zes of achtdaagse rondreis op IJsland.

Op IJsland zijn ook een paar pretparken. Een mooi voorbeeld is het pretpark Skemmtigardurinn in de buurt van Reykjavik. Maar plezier en spanning voor kinderen hoef je niet alleen te zoeken in een pretpark. Zo is een walvissafari voor kinderen natuurlijk ook helemaal geweldig!

Praktische zaken

Wanneer je met kinderen naar IJsland gaat moet je ook met een paar praktische zaken rekening houden. Wanneer je een auto gaat huren heb je een geschikt kinderzitje nodig. Let hier goed op de prijzen. Deze kunnen variëren van €15 voor de gehele periode tot €15 per dag. Daarnaast is het handig om warme kleding mee te nemen voor je kinderen. De temperaturen zijn op IJsland niet hoog, ook niet in de zomer. Wanneer je kinderen meeneemt in een buggy of draagzak zitten ze stil en krijgen ze het ook sneller koud. Vergeet daarom niet de handschoenen en muts mee te nemen.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Voeding en luiers voor kinderen zijn prima te verkrijgen op IJsland. Houd er wel rekening mee dat je buiten Reykjavik ver moet rijden om bij de dichtstbijzijnde supermarkt te komen. Voldoende voorraad meenemen voor onderweg is daarom geen overbodige luxe.