Rondreis IJsland 6 dagen

gletsjermeer jökulsárlónVeel reisaanbieders bieden een rondreis IJsland in 6 dagen aan. Het is een populaire reisvorm met een goede prijs kwaliteit verhouding. Tijdens een rondreis IJsland in 6 dagen kun je veel mooie dingen bekijken op IJsland. Je zult echter wel keuzes moeten maken. IJsland heeft zoveel te bieden dat het onmogelijk is om alle hoogtepunten in een week te bekijken. Op deze pagina geven we enkele tips met bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je IJsland rondreis 6 dagen.

Bekijk de aanbiedingen naar IJsland van BBI Travel!

Tips rondreis IJsland 6 dagen

  • Net aangekomen op IJsland? Huur op vliegveld Keflavík een auto of camper en reis als eerste naar de Blue Lagoon. In 20 minuten rijd je naar dit prachtige meer in de lavavelden. Je kunt hier heerlijk zwemmen en ontspannen in het warme en geneeskrachtige water. Een warm welkom op IJsland. De Blue Lagoon wordt gevuld door een natuurlijk warmwaterbron. Deze natuurlijke warmwaterbron wordt ook gebruikt om de hele stad Reykjavík te verwarmen.
  • Ook een bezoek aan de hoofdstad van Reykjavík mag niet ontbreken. Lekker shoppen in het oude winkelcentrum, eten in de beste restaurants, musea bezoeken en genieten langs de kade van de oude vissershaven met kleurrijke vissersbootjes die af en aan varen. Reykjavík is een echte hoofdstad. Niet voor niets wonen de meeste IJslanders in deze stad.
  • Tijdens een rondreis IJsland 6 dagen kun je ook volop genieten van natuur op IJsland. In de gouden driehoek kun je in één dag o.a. de beroemde geisers bezoeken en de Gullfoss waterval. Ook het Thingvellir Nationale Park is de moeite waard. Door dit park loopt de breuklijn van de Mid Atlantische rug. Hier schuiven de Europese en Amerikaanse platen tegen en langs elkaar. Dit is ook goed te zien in het prachtige park.
  • dyrholaey zwarte stranden en basaltformatiesEen bezoek aan de zwarte stranden van Dyrholaey is ook de moeite waard. Het is hier een stuk minder druk en toeristisch. Dyrholaey is een imposante kaap die in de Atlantische Oceaan steekt en ligt op het meest zuidelijkste puntje van IJsland. Bij deze kaap kun je prachtige zwarte stranden bewonderen.
  • Een bezoek aan het Nationaal Park Skaftafell behoort ook tot de mogelijkheden tijdens je rondreis op IJsland. In het park kun je één van de weinige bossen bekijken op IJsland en verschillende watervallen, gletsjers en warmwaterbronnen bezoeken. Een absoluut hoogtepunt voor de natuurliefhebber.
  • Ook een bezoek waard is het ijsschotsen meer Jökulsárlón. Een gletsjer mondt hier uit in een meer waardoor er reusachtige ijsschotsen en ijsbergen ronddrijven in dit meer. Met een boot kun je een tochtje maken over het meer.

Wij raden aan 5 van de bovengenoemde bezienswaardigheden te bezoeken tijdens je rondreis IJsland 6 dagen. Je kunt dan op een ontspannende manier en in alle rust de hoogtepunten bekijken. Alle 6 bezienswaardigheden bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden, maar dan is de rondreis wel een stuk intensiever.

Aanbieders rondreis IJsland 6 dagen

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen op een rij gezet voor een rondreis op IJsland in 6 dagen.

Andere IJslandreis boeken? Bekijk de reisaanbieders!

Bekijk aanbieders