Campings IJsland

Camping ijslandEr zijn in de zomer volop mogelijkheden om op IJsland te kamperen. Het is toegestaan om in de vrije natuur met je tentje ergens te gaan staan. Verstandiger is het om een officiële camping op te zoeken. Daar heb je over het algemeen wat meer faciliteiten en sta je op een veld met andere mensen. De faciliteiten zijn niet altijd te vergelijken met de West-Europese campings, maar in de meeste gevallen wel toereikend. Onderaan deze pagina vind je een IJsland kaart met een aantal goede campings.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Enkele tips voor het kamperen:

  • Het meenemen van je eigen kampeerspullen is niet altijd even praktisch. In Reykjavík bestaat de mogelijkheid om kampeerspullen te huren. Kijk voor meer informatie op de website van Iceland Camping Equipment.
  • Op sommige campings zijn geen douches. Kijk dan of er een zwembad of warmwaterbron in de buurt is. Dat is vaak een goed alternatief voor een douche.
  • Neem een slapzak en slaapmatje mee van goede kwaliteit. Het kan ’s nachts in de zomer soms erg koud zijn op IJsland. Laat je goed informeren door een kampeerspecialist.
  • Kies voor een stormvaste tent. Het waait altijd op IJsland, en vaak ook stevig. Ook goede haringen zijn een absolute must.

Ligging campings IJsland