Seljalandsfoss waterval

Een veel genomen route voor een IJsland rondreis is de ringweg. Langs de ringweg van IJsland, wanneer je van Reykjavík naar Vík in het zuiden reist, kom je onderweg de Seljalandsfoss waterval tegen. Je gaat dan na de brug over de Markarfljót direct links richting Pórsmörk. De Seljalandsfoss waterval is een prachtige en zeer hoge waterval van maar liefst 65 meter. De klif waar de Seljalandsfoss waterval overheen stroomt was ooit de IJslands kustlijn. Uniek bij deze waterval is dat je er achterlangs kunt lopen. Een gave ervaring. Goede en stevige schoenen zijn erg belangrijk, want het pad achter deze waterval is erg glibberig.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Voor een goede impressie vind je hieronder een video die we hebben gemaakt van de Seljalandsfoss waterval.

youtube video 4epXCdZZAyM

De Seljalandsfoss is de enige waterval op IJsland die bij nacht verlicht wordt. Bij de Seljalandsfoss waterval kun je ook je lunch nuttigen bij één van de picknicktafels. Een paar honderd meter verder ligt een wat kleinere waterval, de Gljúfrafoss. Deze mooie waterval ligt in een kloof verborgen. Hier is ook een kleine camping.

seljalandsfoss waterval

Ligging Seljalandsfoss waterval

De Seljalandsfoss waterval ligt in Zuid-IJsland is vrij gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad Reykjavík en de ringweg.