Autorondreis IJsland

autorondreis ijslandDe meest gekozen reisvorm is de autorondreis. IJsland is namelijk een geweldig land om te leren kennen met de auto. Bij aankomst op het vliegveld Keflavík zijn volop autoverhuurbedrijven te vinden. In veel gevallen regelt je reisaanbieder de huur van je auto, maar je kunt natuurlijk ook zelf de huur van je auto regelen. Daarna kan je autorondreis op IJsland beginnen. Op deze pagina hebben we een paar handige tips voor je verzamelt. Ook kun je op deze website meer informatie vinden over korte en langere autorondreizen.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Auto huren

Het is verstandig om goed na te denken over welke auto je gaat huren voor je autorondreis. IJsland is namelijk een ruig land. Blijf je op de ringweg dan is een eenvoudige auto prima. Ben je van plan het binnenland te gaan bekijken, dan ben je echt aangewezen op een auto met vierwielaandrijving. Een stoere terreinwagen is dan absoluut geen overbodige luxe en zelfs verplicht. In het binnenland zijn geen geasfalteerde wegen en je moet geregeld een rivier door. Meer informatie over het huren van een auto op IJsland.

Autorondreis kiezen

Welke autorondreis IJsland ga je kiezen? Dat is erg afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Wil je het ruige binnenland intrekken of heel IJsland rondreizen, dan heb je minimaal 10 dagen nodig. Heb je minder tijd kies dan voor het westen en zuiden van IJsland. Vooral in de regio Reykjavík zijn veel bezienswaardigheden die je in één dag kunt bezoeken. Meer informatie over deze autorondreizen? Lees onze tips op de pagina’s over een IJsland rondreis in 5 dagen of in 6 dagen.

Beste reistijd voor je autorondreis IJsland

De meeste toeristen bezoeken IJsland in de maanden juli en augustus. De temperatuur is dan goed te doen op IJsland, de dagen zijn lang en de wegen in het binnenland zijn goed begaanbaar. Daar staat tegenover dat alles duurder is en dat het bij de bekende trekpleisters een stuk drukker kan zijn. Zit je niet vast aan het hoogseizoen? Kies dan voor de maanden april, mei, september of oktober. De dagen zijn dan nog altijd vrij lang op IJsland en alles is een stuk goedkoper en rustiger. Zelfs op de bonnefooi reizen van overnachting naar overnachting is dan goed mogelijk. Een ander voordeel is dat je in deze maanden meer kans hebt dat je het noorderlicht kunt zien. Wil je helemaal goedkoop en houd je van besneeuwde landschappen, dan kun je ook in de winter naar IJsland. De dagen zijn dan alleen wel kort en je kunt niet overal komen. Het binnenland is in de winter sowieso niet begaanbaar. Meer informatie over de beste reistijd voor je IJsland rondreis.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders