Soorten IJslandreizen

waterval kirkjubaeklausturEr zijn verschillende soorten IJslandreizen. De populairste IJslandreizen zijn de individuele rondreizen. Bij deze reisvorm ga je met een eigen auto IJsland verkennen. Een rondreis is een actieve reisvorm. Een rondreis is er ook in de vorm van een groepsreis. Dit is ook een actieve reisvorm en ideaal voor toeristen die geen vaste reispartner hebben. Bij de rondreizen heb je vaak de mogelijkheid om extra excursies te boeken, zoals een walvissafari of een wandeltocht naar een vulkaan.

Je kunt ook vakantie vieren op IJsland in een vakantiehuisje. Tijdens deze reisvorm kom je veel meer tot rust. Vanuit een vaste locatie kun je in je eigen tempo verschillende bezienswaardigheden van IJsland bezoeken.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Duur IJslandreizen

De meeste toeristen kiezen ervoor om langere tijd naar IJsland te gaan, meestal 5 tot 10 dagen. Zeker als je bezienswaardigheden in het binnenland wilt bezoeken heb je meerdere dagen nodig. Heb je plannen om IJsland helemaal rond te reizen via de ringweg, dan moet je daar minimaal 10 dagen voor uittrekken. Als je slechts enkele dagen hebt in IJsland kun je het beste de hoogtepunten in de Gouden Cirkel bezoeken. Dit zijn verschillende bezienswaardigheden in het westen van IJsland die vanuit Reykjavík binnen één dag zijn te berijden, zoals The Blue Lagoon, de Gullfoss waterval en de Geysir en Strokkur geiser.

Soorten rondreizen

Klik op één van onderstaande reisvormen voor meer informatie en de beste reisaanbiedingen.