Stedentrip Reykjavík

hallgrims kerk reykjavikWil je op een snelle manier de sfeer en natuur van IJsland proeven? Kies dan voor een stedentrip naar Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. In deze stad wonen ongeveer 170.000 mensen. Dat is meer dan de helft van het totale inwoneraantal van IJsland. Reykjavík is te vergelijken met het Nederlandse Zwolle. Het is geen grote stad, maar ademt wel de sfeer uit van een echte hoofdstad. Je kunt hier volop cultuur snuiven, shoppen en genieten van de kleurrijke haven. Net buiten de binnenstad is ook een groot overdekt winkelcentrum. Vanuit de binnenstad kun je gratis met een pendelbus naar dit winkelparadijs. Ideaal voor een korte vakantie naar IJsland!

Stedentrip Reykjavík en cultuur

Voor de liefhebbers van cultuur is er voldoende te beleven in Reykjavík. In het centrum van de stad staat de markante Hallgrims-kerk. Het bijzondere bouwwerk is een lust voor het oog. Je kunt hier de toren beklimmen en orgelconcerten bezoeken. Ook zijn er in Reykjavík verschillende musea, zoals het Nationaal Museum Reykjavík en het Reykjavík Art Museum.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Stedentrip Reykjavík en natuur

Vanuit Reykjavík is het mogelijk om aan verschillende excursies mee te doen. Niet ver buiten Reykjavík zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers. De geisers Strokkur en Geysir zijn de bekendste. Maar ook de Gullfoss waterval en het Nationaal Park Thingvellir zijn de moeite van het bezoeken waard. Deze plekken zijn binnen één dag te bezoeken vanuit Reykjavík.

waterval nationaal park thingvellir

Waterval bij Nationaal Park Thingvellir

Tips stedentrip Reykjavík

De leukste tips voor je stedentrip naar Reykjavík hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Voor de liefhebbers van wellness is een bezoek aan de Blue Lagoon een absolute aanrader: een prachtig meer met natuurlijk warm en heilzaam water.
  • Wil je uit eten in IJsland? Aan de haven zitten een paar visrestaurants die goed betaalbaar zijn. Je kunt hier gelijk genieten van de kleurrijke vissershaven.
  • Op het vliegveld Keflavik kun je vaak een gratis routekaart scoren. Het wegennet op IJsland is niet ingewikkeld, dus is een dergelijke routekaart voldoende.
  • Kies voor vervoer met de bus. Je koopt in de bus een buskaartje voor slechts 300 kronen. Dat is ongeveer €2. Je kunt met dit kaartje op één dag onbeperkt reizen.
  • Bezoek het Viking Village net buiten Reykjavík. Een bijzonder restaurant waar je maaltijd wordt geserveerd door Vikingen! Adres: Strandgata 55
  • Lekker rondneuzen op de grootste rommelmarkt van Reykjavík? Bezoek Kolaportid! Een oude havenloods worden bijzondere spullen verkocht. Kolaportid is op zaterdag en zondag open. Adres: Laugardalur 24

Stedentrip Reykjavík? Bekijk de hotels!

Bekijk aanbiedingen