Zwarte stranden Dyrholaey

zwarte stranden dyrholaeyDoor de veelvuldige vulkanische activiteit op IJsland ontstaan er langs de kuststrook vaak zwarte stranden. Een mooie plek waar je dit kunt bewonderen is Dyrhólaey. Deze plek bestaat uit een in zee stekende kaap van 120 meter hoog. Het is het meest zuidelijkste puntje van IJsland. Via weg 218, een zijweg van de ringweg, kun je op de zwarte stranden van Dyrhólaey komen.

Bekijk de aanbiedingen naar IJsland van BBI Travel!

Bij Dyrhólaey heb je rechts van de parkeerplaats een prachtig zwart strand met rotsen en een grot. Op de rotsen links van de parkeerplaats heb je grote kans dat je papegaaiduikers ziet. De afslag naar rechts gaat naar de vuurtoren waar vandaan je een mooi uitzicht hebt op de kaap en het gat in de rots. Ook kun je vanaf dit punt de zwarte stranden weer mooi zien liggen.

youtube video NdDoSY5GkZw

Tips zwarte stranden Dyrhólaey

  • Je kunt Dyrhólaey niet bezoeken van mei tot 20 juni. Gedurende dit broedseizoen moeten de vogels zoveel mogelijk met rust gelaten worden.
  • Vlak voor Dyrhólaey heb je links van de weg mooie tufsteenformaties
  • Bij de laatste boerderij vlak voor Dyrhólaey kun je informeren naar excursies. Regelmatig worden er tochtjes georganiseerd met een amfibievoertuig over het zwarte strand en op zee langs de rotsformaties van Dyrhólaey.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Ligging zwarte stranden Dyrhólaey