Bezienswaardigheden IJsland

Snæfellsnes landschapHeb je het voornemen om een rondreis te maken op IJsland dan mag je een aantal bezienswaardigheden absoluut niet missen. Op IJsland kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Maar ook wellness, cultuur en steden behoren tot de hoogtepunten van IJsland.

Tip: bekijk de aanbiedingen naar IJsland van BBI Travel.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Natuur bezienswaardigheden IJsland

Voor de natuurliefhebbers is er op IJsland voldoende te beleven. Zo heb je op IJsland verschillende soorten vulkanen, de wereldberoemde geisers van Geysir en de watervallen Seljalandsfoss, GullfossSkógafoss en Hraunfossar. Ook het gletsjermeer Jökulsarlon is een fantastische belevenis.

In verschillende nationale parken op IJsland kun je prachtige wandelingen maken. Zo kun je in het Vatnajökull National Park (voorheen Skaftafell nationaal park) wandelingen maken in één van de weinige bossen die IJsland kent. Maar ook het Thingvellir en Snaefellsjökull National Park kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen.

waterval nationaal park thingvellirEen andere bezienswaardigheid op IJsland is het noorderlicht. Talloze toeristen reizen in de wintermaand af naar IJsland om dit fantastische fenomeen te kunnen bewonderen.

Vulkanische activiteit is heel normaal op IJsland. Daarom zijn er ook veel warmwaterbronnen te vinden waarin je kunt baden. Vooral Landmannalaugar is onder toeristen erg populair en de moeite waard om te bezoeken.

Ook op zee langs de IJslandse kust kun je volop genieten van natuur. Een activiteit die veel toeristen ondernemen is een walvissafari.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Wellness, cultuur en steden

Wie van wellness houdt moet op IJsland een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, een geweldig wellness zwemparadijs. Ook voor cultuur kun je op IJsland terecht bij diverse musea en zijn de steden Reykjavík en Akureyri.

Onze top 10 IJsland bezienswaardigheden

IJsland heeft ontzettend veel te bieden. U kunt kiezen uit een legio aan bezienswaardigheden. Om het je gemakkelijker te maken hebben we een top 10 samengesteld met IJsland bezienswaardigheden die je volgens ons niet mag missen.

  1. Gletsjermeer Jökulsarlon: Een adembenemend gletsjermeer. Je kunt een rondvaart maken om de ijsrotsen van dichtbij te kunnen bekijken. Als je geluk hebt kun je ook zeehonden bewonderen.
  2. Gullfoss waterval: Dit is de mooiste waterval van IJsland. Het water valt in twee trappen met enorm geweld naar beneden. Dit mag je absoluut niet missen.
  3. Landmannalaugar: IJsland is een land met warmwaterbronnen. Dat moet je echt beleven!
  4. Het noorderlicht: In de winter kun je het noorderlicht bewonderen in IJsland. Dit magische natuurfenomeen mag je dan niet missen.
  5. Thingvellir: Hier kun je zien hoe twee aardplaten elkaar raken. Prachtig om te zien!
  6. De geisers van Geysir: IJsland is ook het land van de geisers. Die mag je ook niet missen!
  7. Blue Lagoon: Heerlijk ontspannen in een prachtig blauw meer met warm water. Fantastisch om je reis mee te beginnen of te eindigen. Het licht namelijk vlakbij het vliegveld.
  8. Skógafoss: Indrukwekkende waterval van 60 meter hoog. Het ligt vlak langs de ringweg en daarom mag je dit niet missen tijdens je IJsland rondreis.
  9. Reykjavík: De hoofdstad van IJsland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier proef je het echte IJslandse leven en de stad ademt echt de sfeer van een hoofdstad uit.
  10. Walvissafari: Op IJsland zijn walvissen, orka’s en dolfijnen te bewonderen. Tijdens het een walvissafari is het geen garantie dat je ze ziet (meestal wel), maar je moet het absoluut een kans geven als je op IJsland bent.

Op deze site vind je allerlei informatie over de hoogtepunten en bezienswaardigheden van IJsland. Regelmatig zullen er op deze site nieuwe bezienswaardigheden worden toegevoegd. Mist een belangrijke bezienswaardigheid? Neem dan contact met ons op.

IJsland bezienswaardigheden voor de zomer

Ga je in de zomer naar IJsland? Dan heb je geluk, want veel bezienswaardigheden zijn het beste

ijsland seljalandsfoss waterval

te bekijken in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige watervallen Gullfoss, Skógafoss en Seljalandsfoss. Maar ook het meer van Jökulsarlon is absoluut de moeite waard om te bekijken. Tot slot raden we aan mee te gaan met een walvissafari wanneer je in de zomer naar IJsland gaat. De temperatuur is dan op IJsland nog redelijk, waardoor je optimaal kunt genieten van walvissen, orka’s en dolfijnen.

Groepsreizen van Djoser: Het gemak van een groepsreis en individuele vrijheid ineen!

IJsland bezienswaardigheden voor de winter

Ga je op vakantie naar IJsland in de winter? Je moet dan rekening houden met andere omstandigheden. Door sneeuw en ijs zijn sommige wegen afgesloten en daardoor niet alle bezienswaardigheden even goed te bereiken.

Noorderlicht Ijsland

Daarnaast zijn de dagen in de winter erg kort, waardoor je minder tijd hebt om de mooiste plekjes van IJsland te bewonderen. Één bezienswaardigheid kun je wel alleen tijdens de wintermaanden bewonderen: het noorderlicht. Dit prachtige natuurverschijnsel is het best te bekijken vanaf een hoogvlakte of berg op een heldere avond. Lees meer tips over het noorderlicht op IJsland.

Kaart met IJsland bezienswaardigheden

Bekijk hieronder de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-IJsland, Noord-IJsland, West-IJsland en Oost-IJsland op één kaart. Waar je ook naar toe gaat op IJsland, er is overal wel een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen.

 

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders