Wandelvakantie IJsland

Vakantiehuisje IJslandVeel toeristen kiezen voor een wandelvakantie op IJsland. De natuur is ongerept, uitgestrekt en vaak vol verrassingen. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. Zeker wanneer je de binnenlanden van IJsland gaat verkennen is een goede conditie een voorwaarde. Ook is het aan te raden om dan onder leiding te gaan van een ervaren gids. Verschillende reisaanbieders organiseren groepsreizen die vaak speciaal zijn afgestemd op wandelaars.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Tips voor minder ervaren wandelaars

Ook voor minder ervaren wandelaars is er voldoende te wandelen op IJsland? Let goed op dat je altijd je eigen eten meeneemt als je gaat wandelen op IJsland. Je zult onderweg namelijk geen winkels of restaurants tegenkomen. Je ontkomt dus niet aan een rugzak met eigen eten en drinken. Er zijn drie heel mooie en gemarkeerde wandelroutes die in de zomermaanden veel worden gelopen. Deze routes zijn ook geschikt voor minder ervaren wandelaars.

  • Laugevagur (huttentocht is mogelijk): Landmannalaugar – Hrafntinnusker – Álftavatn – Emstrur – Pórsmörk (4 dagen)
  • Kjöler (onderweg kun je overnachten in hutten): afslag naar Hvítárnes – Hvitárnes – Pverbreknamúli – Pjófadalir – Hveravellir (3 dagen)
  • Ásbyrgi – Hiljódaklettar – Dettifoss – ringweg ( 3 tot 4 dagen)

De bovengenoemde wandeltochten zijn natuurlijk nog altijd vrij pittig en een goede conditie is vereist. Verder zijn er op IJsland ook voldoende mogelijkheden om een halve of hele dag te wandelen in de omgeving van een bezienswaardigheid. Aanraders zijn:

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders