Korte vakantie IJsland

gulfoss watervalEen korte vakantie naar IJsland is heel goed mogelijk. De vliegreis naar IJsland is relatief kort. U houdt hierdoor voldoende tijd over om op IJsland diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Bedenk wel dat u niet een complete rondreis kunt maken op IJsland. Voor een beetje rondreis heeft u toch wel minimaal 6 dagen nodig. IJsland is namelijk een erg uitgestrekt land, waardoor u veel tijd kwijt bent met reizen. Toch zijn er ook voor korte vakanties op IJsland voldoende mogelijkheden. Op deze pagina geven we u handige tips.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Bezienswaardigheden voor korte vakanties op IJsland

Voor korte vakanties op IJsland zijn er diverse bezienswaardigheden die binnen één dag vanuit Reykjavik te bereiken zijn. Hierdoor kunt u in een korte periode het echte IJsland ervaren. Wij raden u het volgende aan:

  • Begin uw korte vakantie in Reykjavik. Deze bijzondere stad heeft u veel te bieden. Zo is een bezoek aan de bijzondere Hallgrims-kerk de moeite waard. Ook de grote rommelmarkt Kolaportid is aan te raden. En natuurlijk zijn er diverse musea te bezoeken.
  • Binnen een uur rijdt u vanuit Reykjavik naar het mooie openluchtzwembad Blue Lagoon. Het prachtige blauwe water is bijzonder zout, waardoor het een heilzame werking heeft voor mensen met allerlei huidproblemen. Maar ook voor mensen zonder huidproblemen is het een heel fijn zwembad om in te vertoeven.
  • IJsland biedt ook voldoende mogelijkheden voor een walvissafari. Vanuit Keflavik (vliegveld) en Reykjavik worden ze dagelijks georganiseerd. Walvissen en dolfijnen worden meestal gespot en als je geluk hebt zie je een orca. Een onvergetelijke ervaring en een prima activiteit tijdens uw korte vakantie op IJsland.
  • IJsland staat bekend om haar geisers. De geisers Strokkur en Geysir zijn binnen een dag te bezoeken vanuit Reykjavik. De geiser Geysir is niet heel actief meer, maar de Strokkur geiser spuit om de 4 tot 8 minuten een waterstraal van maar liefst 20 meter. Absoluut spectaculair!
  • IJsland heeft een aantal bijzondere watervallen. De Gullfoss is één van de mooiste watervallen. Het water valt in twee trappen zo’n 32 meter naar beneden. Hierdoor ontstaat er veel nevel, waardoor er bij zonnig weer prachtige regenbogen boven de waterval te zien zijn. De waterval Gullfoss is binnen één dag te berijden vanuit Reykjavik en dus een prima activiteiten tijdens uw korte vakantie op IJsland.
  • Ook de Kerid vulkaankrater is binnen één dag te bezoeken vanuit Reykjavik. De krater is niet meer actief, maar wel bijzonder goed te bekijken, omdat de weg er vlak langs loopt. Absoluut een aanrader.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Ook voor korte vakanties op IJsland zijn er dus voldoende mogelijkheden om IJsland van haar mooiste kanten te kunnen bewonderen. U zult wel keuzes moeten maken, maar wellicht raakt u daarna wel zo in de ban van IJsland dat een echte rondreis op IJsland snel zal volgen!