Beste reistijd IJsland

thingvellir parkDe beste reistijd voor IJsland hangt af van wat je wilt zien en doen tijdens je vakantie of rondreis. Wil je graag het Noorderlicht zien of walvissen bekijken? Of maak je liever een rondreis en kom je vooral voor de natuur?

Voor ieder type vakantie is er een ideale periode om op IJsland te zijn en op deze pagina geven we je tips.

Tip: Wil je rondreizen op IJsland? Huur dan een auto. De beste deal krijg je bij CarDelMar.

De beste reistijd IJsland – daglicht en zonuren

Het klimaat is een belangrijke factor om te bepalen wat voor jou de beste reistijd is voor een vakantie naar IJsland. In de zomer is het weer ondanks de noordelijke ligging vrij aangenaam op IJsland; temperaturen rond de 15 graden komen regelmatig voor. In het binnenland kan het in de zomer wel iets frisser zijn, maar dat is de enige periode dat het binnenland begaanbaar is. Een ander voordeel van de zomer is het daglicht; de dagen op IJsland zijn dan heel lang met veel zonuren. In de maanden juni en juli wordt het maar een paar uurtjes donker en dat is voor een vakantie of rondreis een groot voordeel.

Vraag een gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij VakantieXperts

Bekijken

De beste tijd voor de natuur

hraunfossar watervalIn de zomer is de natuur van IJsland op z’n mooist. Veel planten en bloemen staan in bloei en de spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland zoals geisers, gletsjers en watervallen zijn dan goed bereikbaar. Eind juni is ideaal voor de vogelliefhebbers.

Ben je een liefhebber van besneeuwde landschappen, bevroren watervallen en wintersport dan is de winter natuurlijk de beste reistijd voor jou om naar IJsland te gaan. Ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden!

Walvissen kijken

Wil je walvissen bekijken? Kies dan een vakantie tijdens de maanden juni, juli en augustus. De eerste walvissen verschijnen begin juni en ze blijven tot eind augustus. De meest gespotte soorten walvissen op IJsland zijn de dwergvinvis, de bultrug, blauwe vinvis en de gewone vinvis.

De beste reistijd voor het Noorderlicht

Als je het noorderlicht op IJsland wilt zien dan is de zomer niet de beste periode. Je kunt dan beter kiezen voor de maanden maart, april of september. Overdag is het dan gelukkig meestal niet koud. De ideale tijd voor het Noorderlicht is misschien wel september, omdat je dan overdag kunt genieten van de prachtig gekleurde landschappen op IJsland.

Vakanties vergelijken bij D-Reizen

Bekijken

Kosten en de beste reistijd IJsland

Natuurlijk kunnen ook de kosten een belangrijke rol spelen in het bepalen van de beste reistijd voor IJsland. Wil je goedkoop naar IJsland dan kun je het beste kiezen voor de winter. In de zomer betaal je vaak de hoogste tarieven, maar dan kun je natuurlijk ook wachten op een goedkope last-minute! Je kunt ook besparen op de kosten door te overnachten op één van de vele campings op IJsland.

Het nadeel van de winter is natuurlijk dat de dagen kort en koud zijn. Wil je toch enigszins op de kosten letten, maar niet in de winter op IJsland rondreizen, kies dan weer voor de maanden maart, april, september of oktober. De tarieven liggen dan vaak wat lager. Een bijkomend voordeel is dat je in deze periode grote kans hebt het noorderlicht te kunnen bewonderen of walvissen te zien.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders