Auto huren IJsland

autorijden ijslandDe meeste toeristen huren op IJsland een auto, meestal op het vliegveld van Keflavík. Bij het huren van een auto is het belangrijk om vooraf te bedenken wat je precies wilt gaan doen op IJsland. Wanneer je het ruige binnenland wilt intrekken of op onverharde wegen wilt gaan rijden is een auto met vierwielaandrijving een absolute must en vaak ook verplicht.

Tip: Regel direct je huurauto bij TUI Cars

Er zijn op IJsland veel autoverhuurbedrijven. Meestal boek je een IJsland rondreis inclusief auto (via je reisaanbieder), maar je kunt het natuurlijk ook zelf rechtstreeks regelen. Een auto huren op IJsland is niet goedkoop. Dat komt omdat auto’s op IJsland veel te lijden hebben. Je moet minimaal 20 jaar zijn als je op IJsland een auto wilt huren.

Auto huren voor je IJsland vakantie?

Als je voor het eerst IJsland gaat bezoeken is een gewone auto (de goedkoopste om te huren) prima. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan een Toyota Yaris. Als je het binnenland in wilt trekken is een auto met vierwielaandrijving absoluut noodzakelijk. Je moet dan veel onverharde en soms slechte wegen rijden. Ook komt het geregeld voor dat je een rivier moet doorsteken.

Tips auto huren IJsland

  • Controleer altijd of de auto schadevrij is. Of bij aanwezigheid van schade er een sticker bij geplakt is. Zo voorkom je dat je achteraf schade moet betalen die je zelf niet veroorzaakt hebt.
  • Vraag altijd naar de hoogte van het eigen risico. Vaak is het eigen risico vrij hoog, omdat autorijden op IJsland niet altijd zonder risico is.
  • Schaf een gold creditcard aan. Je bent dan verzekerd voor het eigen risico bij het huren van een auto.
  • Je moet minimaal 21 jaar zijn om auto te mogen rijden op IJsland en 23 jaar om een 4×4 te mogen rijden.
  • Een auto huren op IJsland is behoorlijk duur. Kies daarom voor een rondreis op IJsland buiten het hoogseizoen. Dat scheelt soms wel 50% op de huurprijs.
  • Met een grote groep is het te overwegen een bus te huren met vierwielaandrijving. Dat kan per persoon behoorlijk schelen in de kosten.
  • Houd je altijd aan de snelheid. Boetes op IJsland zijn erg hoog. Voor 25 km te hard rijden krijg je al snel een bekeuring van €250. Dat kun je beter besteden aan andere leuke dingen op IJsland.

Auto huren voor je IJsland vakantie?