Fly-Drive IJsland

waterval ijslandEen fly-drive IJsland is heel simpel. Je vliegt in 3 uur van Amsterdam naar Keflavík (vlakbij Reykjavík), je huurt op het vliegveld een auto en je reis kan beginnen op het waanzinnige IJsland. Een fly-drive vakantie naar IJsland geeft je veel vakantievrijheid. Je bent niet afhankelijk van een strak reisprogramma. Op deze manier kun je heerlijk tot rust komen en zelf kiezen welke hoogtepunten van IJsland je wilt bezoeken. Lees op deze pagina onze tips en aanbiedingen voor een geslaagde fly-drive naar IJsland.

Vraag een gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij VakantieXperts

Reisadvies aanvragen

Vliegticket voor je fly-drive IJsland

Als je naar IJsland gaat moet je met het vliegtuig. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. De meeste mensen kiezen voor Icelandair of WOW Air. De vliegmaatschappij Icelandair biedt over het algemeen vluchten aan die wat luxer zijn. In de zomer vliegt Icelandair elke dag van Schiphol naar IJsland (Keflavik). In de overige maanden vliegen ze 4 tot 6 keer naar IJsland. De vliegmaatschappij WOW Air vliegt in de zomer 3 keer per week naar IJsland. WOW Air is over het algemeen wat goedkoper dan Icelandair. Een vliegticket naar IJsland kost gemiddeld tussen de €200 en €600. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je boekt hoe goedkoper de ticket is. Bekijk ook onze pagina met meer informatie en tips voor je vlucht naar IJsland.

Auto huren voor je fly-drive IJsland

Een belangrijk onderdeel van een fly-drive IJsland is het huren van een auto. IJsland is geen gewoon land. Zeker als je het binnenland in wilt trekken zul je daar bij het huren van een auto rekening mee moeten houden. Een auto met vierwielaandrijving is dan geen overbodige luxe en zelfs verplicht. Het binnenland van IJsland heeft namelijk geen mooie geasfalteerde wegen en je moet geregeld een rivier doorsteken.

Tip: regel direct je huurauto bij CarDelMar

Natuurlijk hangt er ook een ander prijskaartje aan een auto met vierwielaandrijving. Je kunt daarom ook kiezen voor een goedkopere huurauto en via de ringweg IJsland gaan bekijken. Ook dat is absoluut de moeite waard! Bekijk ook onze pagina met informatie en tips over het huren van een auto op IJsland.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Beste reistijd voor je fly-drive IJsland

Wil je absolute vrijheid dan kun je het beste buiten het hoogseizoen rondreizen op IJsland. Je kunt dan gemakkelijker op de bonnefooi door IJsland reizen en per dag kiezen waar je gaat overnachten. Voor je overnachtingen kun je kiezen voor hotels, guesthouses (boerderijovernachtingen) of B&B’s. Ook kun je vaak gemakkelijk meedoen aan excursies, zoals een walvissafari. De beste maanden voor een fly-drive IJsland buiten het hoogseizoen zijn april, mei, september en oktober. De dagen zijn dan op IJsland nog redelijk lang en je hebt grote kans dat je het noorderlicht kunt bewonderen.
In het hoogseizoen (juli en augustus) kun je beter kiezen voor een georganiseerde individuele rondreis of een groepsreis. In de maanden juli en augustus kan het een stuk drukker zijn op IJsland en is het reserveren van je overnachtingen en excursies een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde vakantie op IJsland. Meer informatie over de beste reistijd naar IJsland? Bekijk onze pagina met tips.