Uit eten op IJsland

Uit eten op IJsland was vrij duur, maar sinds de crisis in 2008 zijn de prijzen flink gedaald. Alcohol is nog wel altijd vrij prijzig op IJsland. Wanneer je voor een redelijke prijs uit eten wilt en een ruime keuze wilt hebben in restaurants, dan kun je dat het beste doen in Reykjavík.  In Reykjavík heb je restaurants met verschillende keukens: Frans, Italiaans, Thais, Chinees, maar natuurlijk ook restaurants waar typische IJslandse gerechten worden geserveerd. Vooral vis en schapenvlees zul je hier op je bord aantreffen.

Tip: vraag direct een gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij IJslandXperts

Vraag een gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij VakantieXperts

Reisadvies aanvragen

Goedkoop uit eten op IJsland

Veel hotels bieden maaltijden aan voor toeristen tegen een schappelijke prijs. Je moet dan denken aan ongeveer €15-€30 per persoon. Kinderen onder de 6 jaar eten vaak gratis mee. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen de helft.

Fast-food is ook sterk in opkomst op IJsland. Je vindt er verschillende McDonald’s en andere fastfoodketens. Ook in kiosken wordt fastfood verkocht, zoals hamburgers en hotdogs. Vooral hotdogs zijn populair op IJsland.

Je eigen eten maken

Natuurlijk kun je ook je eigen eten maken. Op IJsland kun je bijvoorbeeld overnachten in zogenaamde chalets (bijvoorbeeld Hunkubakkar) waar je de mogelijkheid hebt om je eigen eten te koken. De prijzen van levensmiddelen op IJsland zijn vergelijkbaar met die van Nederland en België.  De voordeligste supermarkt op IJsland is de Bónus.

In sommige accommodaties (bijvoorbeeld wanneer je overnacht in een boerderij accommodatie) heb je ook de mogelijkheid om voor een zacht prijsje mee te eten met de pot. Je moet dan denken aan een eenvoudige maaltijd met gekookte aardappels, groente en vlees.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders