Watervallen IJsland

Op IJsland zijn prachtige watervallen. Tijdens je rondreis op IJsland zijn ze bijna niet te missen. Ze ontstaan vaak bij de kliffen die enkele kilometers vanaf de kustlijn in het binnenland liggen. Deze kliffen waren eens de kliffen van de IJslandse kust, maar door aardbevingen en vulkanische activiteit zijn er langs deze kliffen enorme zand- en grindvlaktes ontstaan. Op IJsland noemen ze deze uitgestrekte vlaktes Jökulhlaups. Ze liggen tussen de huidige kustlijn en de kliffen. Een groot deel van de ringweg (de belangrijkste weg van IJsland) gaat over deze vlaktes. Hierdoor heb je vaak heel mooi uitzicht op deze reusachtige kliffen en watervallen.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Niet alleen langs de kust, maar ook in het binnenland zijn verschillende watervallen te bewonderen. Door de grote hoeveelheid regen en sneeuw die op IJsland valt, ontstaan er in het ruige landschap gemakkelijk de mooiste watervallen.

Op deze site besteden we aandacht aan de mooiste watervallen van IJsland. Klik hieronder op één van de links voor meer informatie.

Ligging mooiste watervallen van IJsland