Kleding IJsland

dyrholaey zwarte stranden en basaltformatiesVoordat je naar IJsland gaat is het goed om na te denken over de juiste kleding. Het weer verloopt op IJsland erg grillig, waardoor je op één dag in verschillende weersituaties terecht kunt komen. Op deze pagina geven we een paar handige tips.

Tips kleding IJsland

  • Veel toeristen gaan wandelen op IJsland. Stevig en waterdicht schoeisel is dan erg belangrijk. Wandelpaden kunnen soms slecht, modderig en glibberig zijn.
  • Zorg voor warme kleding als je naar IJsland gaat. Ook is het verstandig kleding mee te nemen dat wind- en regendicht is. Een regenjas is ook erg handig, want aan een paraplu op het windrijke IJsland heb je niet veel.
  • Kleed je aan in laagjes. Het weer is op IJsland wisselvallig. Het kan op het ene moment regenen en een paar uur later flink zonnig zijn. Het is dan handig als je kleding kunt uittrekken. Een t-shirt, warm vest en regenjas is in de zomerperiode op IJsland een uitstekende combinatie. In de winter, met temperaturen onder nul, is een ski-jas erg handig.
  • Vooral in de winter is het aan te raden handschoenen, muts en sjaal mee te nemen. Maar ook in de zomer is het niet ondenkbaar dat je te maken krijgt met vorst en sneeuw, vooral in het binnenland.
  • Neem je zonnebril mee. Tijdens bergwandelingen, een walvissafari of boottocht op een gletsjermeer kan de zon erg fel zijn. Uiteraard is ook zonnebrandcrème belangrijk.
  • Ga je het binnenland in en moet je rivieren doorsteken met je auto, dan is een set lieslaarzen of een paar oude gympen erg verstandig om bij je te hebben. Je kunt de door te steken rivier dan eerst te voet controleren (o.a. qua diepte en stroming) voordat je er met de auto doorheen gaat rijden.
  • Vergeet vooral niet je zwemkleding mee te nemen. Een bezoek aan de Blue Lagoon is een absolute aanrader. Ook kun je op IJsland baden in warme bronnen.

IJslandreis boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders