Rondreis IJsland 10 dagen

skogafoss watervalIedereen die een complete rondreis op IJsland wil maken, kan het beste kiezen voor een rondreis IJsland in 10 dagen. Je hebt dan voldoende tijd om via de ringweg het hele eiland rond te rijden. Tijdens de rondreis stop je bij de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Een belevenis die je nooit zult vergeten. Op deze pagina geven we tips en hebben we de beste aanbiedingen voor je geselecteerd.

Tips:
– Mooie IJsland rondreizen bij BBI Travel
– Boek een huurauto bij reisleider TUI! Dit is inclusief verzekeringen voor een zorgeloze rondreis.

IJsland vakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Tips rondreis IJsland 10 dagen

Je hebt minimaal 10 dagen nodig om IJsland helemaal rond te kunnen reizen. Zeker als je ook nog wilt genieten van al het natuurschoon dat IJsland te bieden heeft. Een complete rondreis in minder dan 10 dagen is praktisch niet mogelijk. Daarom is de rondreis IJsland 10 dagen erg populair onder toeristen. Welke hoogtepunten mag je niet missen tijdens je rondreis? We geven hieronder een aantal tips.

 • IJsland toeristen landen met het vliegtuig op vliegveld Keflavik. Dat ligt ongeveer op 45 minuten afstand van de IJslandse hoofdstad. Bij aankomst kun je wel wat ontspanning gebruiken. Binnen een half uur rijd je naar de Blue Lagoon. Een prachtige warmwaterbron met natuurlijk warm en zeer zout water. Op de bodem ligt een witte substantie waar een heilzame werking aan wordt toegekend.
 • Reykjavík is de hippe hoofdstad van IJsland. Niet heel groot, maar het ademt wel echt de sfeer uit van een hoofdstad. Je kunt hier lekker shoppen, musea bekijken, een kijkje nemen bij de markante Hallgrims-kerk en niet te vergeten de kleurrijke vissershaven.
 • In de Gouden Driehoek van IJsland kun je een eerste kennismaking krijgen met het natuurschoon van IJsland. Dit zijn o.a. de beroemde geisers, de imposante Gullfoss waterval en het Thingvellir Park dat precies op de Mid-Atlantische rug ligt. In het Thingvellir Park is heel goed te zien hoe de Amerikaanse en Europese aardplaten langs elkaar heen schuren.
 • Vanuit Reykjavík rijd je via de ringweg naar het oosten. Je komt twee reusachtige watervallen tegen: de Seljalandsfoss en de Skógafoss. Ze liggen vlak langs de ringweg. Niet te missen dus.
 • Verder richting het oosten kom je langs Dyrhólaey, het meest zuidelijkste puntje van IJsland. Dyrhólaey is een reusachtige kaap in de oceaan. Hier kun je mooie basaltformaties, zwarte stranden en als je geluk hebt de beroemde papegaaiduikers bewonderen.
 • Nog verder richting het oosten kom je bij het Nationaal Park Skaftafell. Een lust voor wandelliefhebbers. Er zijn hier wandelroutes voor beginners (1,5 uur) en gevorderden (10 uur). In dit park kun je optimaal genieten van de IJslandse natuur: ruig berglandschap, rivieren, watervallen, gletsjers, warmwaterbronnen en zelfs één van de weinige IJslandse bossen.
 • In het oosten van IJsland kom je via de ringweg langs een prachtig gletsjermeer: Jökulsárlón. Een enorme gletsjer mondt uit in dit meer en daarom drijven hier reusachtige ijsschotsen en ijsbergen rond. Grappig zijn de zeehonden die je hier tussen de ijsschotsen ziet zwemmen. Je kunt een boottochtje maken op dit meer.
 • Iets verderop in het oosten van IJsland ligt het plaatsje Höfn, een kleurrijk vissersstadje. Het is de moeite waard om hier even te stoppen en op adem te komen. In alle rust kun je langs de kade bij de haven genieten van kleurrijke huisjes en vissersbootjes.
 • Vanuit Höfn reis je naar Myvatn en kom je onderweg langs de Detifoss waterval. Deze reusachtige waterval van 44 meter hoog en 100 meter breed is tegenwoordig via de weg goed bereikbaar geworden voor toeristen.
 • schildvulkaanMývatn is een meer en ligt in het noordoosten van IJsland. Het is een beroemd vulkanisch gebied. Mývatn betekent muggenmeer. Er zijn ook veel muggen en daardoor wemelt het hier van de vogels. Vlakbij Mývatn kun je een mooi thermaal bad bezoeken. Dit is een rustig alternatief voor de Blue Lagoon.
 • Na Mývatn kun je het beste doorrijden naar de meest noordelijke stad van IJsland, Akureyri. In deze moderne stad kun je shoppen, musea bezoeken of de beroemde botanische tuinen bekijken. Vooral de tuinen zijn uitzonderlijk, gezien de geografische ligging van Akureyri.
 • Vanuit Akureyri kun je het schiereiland Snæfellsnes bezoeken. Het ligt net ten noorden van Reykjavík. Midden op dit schiereiland ligt de stratovulkaan Snæfellsjökull. Het schiereiland wordt ook wel mini-IJsland genoemd, omdat je hier alle facetten van IJsland kunt beleven: vulkanen, gletsjers, watervallen, zwarte stranden en warmwaterbronnen.

Een rondreis IJsland 10 dagen is een actieve vakantie. Je bent veel aan het reizen, maar daar zul je geen spijt van krijgen. Met een rondreis IJsland 10 dagen beleef je het beste en mooiste van IJsland.

Andere IJslandreis boeken? Bekijk de reisaanbieders!

Bekijk aanbieders