Rondreis IJsland 5 dagen

Seljalandsfoss waterval pad achterlangsVeel toeristen kiezen vaak voor een rondreis IJsland in 5 dagen. Binnen dit tijdsbestek heb je voldoende gelegenheid om een aantal mooie hoogtepunten van IJsland te bezoeken. Je zult wel keuzes moeten maken, want IJsland heeft veel te bieden. Een rondreis IJsland in 5 dagen beperkt zich meestal tot het zuidelijke gedeelte van het land. Wanneer je het hele land wilt rondreizen, dan heb je minimaal 10 dagen nodig.

 

Bekijk 5-daagse reizen in IJsland van Tui!

Tips rondreis IJsland 5 dagen

Wil je IJsland in 5 dagen verkennen? Wij hebben de beste IJsland tips voor je op een rij gezet:

  • Een rondreis IJsland begint vaak op het vliegveld Keflavík. Veel toeristen starten na een vermoeiende reis vaak met een ontspannende activiteit. Lekker relaxen in de Blue Lagoon is dan een absolute aanrader. De Blue Lagoon is een prachtig blauw meer met heerlijk warm water uit natuurlijke warmwaterbronnen op IJsland. Het water van de Blue Lagoon heeft ook een heilzame werking.
  • seljalandsfoss watervalAndere hoogtepunten die wij aanraden wanneer je IJsland wilt verkennen in 5 dagen zijn de bezienswaardigheden in de Gouden Cirkel. Dit zijn verschillende trekpleisters in het westen van IJsland die dicht bij elkaar liggen. De geisers Strokkur en Geysir, de imposante waterval Gullfoss en de Kerid vulkaankrater zijn binnen 1 dag te bezoeken.
  • Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Reykjavík niet ontbreken. Reykjavík is een moderne hoofdstuk met musea, restaurants en leuke winkelcentra. Ook de oude vissershaven met kleurrijke vissersbootjes is een lust voor het oog.
  • Andere bezienswaardigheden die binnen bereik liggen wanneer je een rondreis IJsland gaat maken in 5 dagen zijn de Seljalandsfoss en Skógafoss waterval, Nationaal Park Skaftafell en het ijsschotsen meer Jökulsárlón.

Wij adviseren bij een 5-daagse IJsland rondreis je vakantie te beperken tot 3 van bovenstaande tips. Alle bovengenoemde hoogtepunten bezoeken is ook mogelijk in 5 dagen, maar wel een stuk inspannender.

Aanbieders rondreis IJsland 5 dagen

Er zijn diverse reisaanbieders die een rondreis IJsland 5 dagen aanbieden. De beste reizen hebben we voor je op een rij gezet:

IJslandreis boeken? Bekijk de reisaanbieders!

Bekijk aanbieders